lipiec16

Karczochy w roli głównej

dodano: 16 lipca 2009 przez Amarantha


I znów włoskie fusion.

Miewam tak czasami, że nachodzi mnie na coś konkretnego, że póki tego nie zjem to jetsem chora. I tak było tym razem. Faza karczochowa :)

 

Nasz polski makaron - co prawda niby tiagiatelle, do tego słoiczek karczochów w oliwie, suszone pomidory, czosnek, sól, pieprz i parmezan.

 

Makaron gotujemy. Oliwe z karczochów i z pomidorów wlewamy na patelnię i pogrzewany. Wrzycamu zmiażdzony czosnek, pokrojone pomidorki i karczochy. Po chwili wrzucamy do tego ugotowany makaron, doprawiamy trochę solą i pieprzem, wrzucamy na telerzyki i posypujemy startym parmezanem.... pychotka!

 

A całość zajmuje tylko 10 minut!




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Iza 16 lipca 2009 Iza napisała:

mmm pycha, a jaki makaron? W sensie kształtu...


zgłoś
Amarantha 16 lipca 2009 Amarantha napisała:

wiesz co, ja lubię długie wstążki najbardziej :) ale mogą też być kokardki


zgłoś
KulinarnaWen 4 listopada 2011 KulinarnaWen napisał:

Świetny przepis dla wegetarian, ciekawe jak to danie smakowało by z odrobiną szynki parmeńskiej.

Zapraszam do przeczytania ciekawego artykułu.

Szynka parmeńska, która to ta prawdziwa, a która nie?

dostępnego pod linkiem

http://pl.shvoong.com/lifestyle/food-and-drink/2220926-szynka-parme%C5%84ska-kt%C3%B3ra-ta-prawdziwa/

Pozdrawiam