wrze.15

Gulasz z pampuchami

dodano: 15 września 2009 przez Amarantha


Jesienią przychodzi ochota na zjedzenie czegoś konkretnego, mięsnego, tłustego i zapychającego. I wybór z reguły pada na gulasz.

 

Ładny, duży kawałek wołowiny kroimy w drobną kostkę. Obsmażamy partiamy na oliwie z masłem na rumiano. Przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilościa wodą, dodajemy trochę octu balsamicznego i winnego i dusimy około 30 minut na małym ogniu.

 

Obsmażamy pokrojoną cebulę i dodajemy do mięsa. Dorzucamy jeszcze jedną ostrą papryczkę i 1-2 ząbki czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem, wegetą i majerankiem. Dusimy wszystko razem, aż mięso będzie miękkie.

 

Na patelni robimy zasmażkę (do roztopionego masła dorzucamy mąkę, mieszamy aż mąką zacznie się przypalać, podlewamy wywarem z gulaszu, rozprowadzamy i przelewany do garnka). Całość chcwilę trzymamy na ogniu, aż gulasz zacznie gęstnieć.

 

Pampuchy odgrzewamy na parze.  Układamy na talerzu i polewamy gulaszem. A do tego jeszcze ogórek kwaszony...mniam!

 

 




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
kaja 15 września 2009 kaja napisała:

czy mogę prosić żeby w ramach "zapychaczy" pojawił się przepis na rostbef? Please, please...


zgłoś
Biżuteria TATAMI 15 września 2009 Biżuteria TATAMI napisała:

to nie dietetyczne...


zgłoś
Amarantha 16 września 2009 Amarantha napisała:

Kaja, a to Cię zażyję! Nie mam pojęcia co i jak z tym Twoim rostbefem! hehehe :)) Ale kto wie, kto wie.... może kiedyś wypróbuje.... :)