listopad3

Kurczak w pomarańczach z granatem

dodano: 3 listopada 2009 przez Amarantha


Składniki:

-pierś z kurczaka

-sok z dużej pomarańczy

-dwa granaty

-pół szklanki białego wytrawnego wina

- łyżeczka świeżo startego imbiru

-sól

-pieprz

-rozmaryn

-czosnek

-oliwa

-ryż ugotowany z kurkumą

 

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, rozmaryn i rozgnieciony czosnek. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

Kurczak obsmażyć na oliwie z imbirem. Podlać winem. Dodać sok z pomarańczy i pestki granatu Dusić ok. 10 minut. Podawać z żółtym ryżem i białym winem.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
twity12 3 listopada 2009 twity12 napisała:

Brzmi smakowice :)


zgłoś
Konto usunięte 3 listopada 2009 Konto usunięte napisała:

mniam, z pewnością spróbuję :o)