listopad4

Sernik na zimno

dodano: 4 listopada 2009 przez Amarantha


Niestety praco- i czasochłonny, ale przepyszny!

 

Składniki:

- 3 serki homogenizowane dość duże, zwykłe waniliowe

- 4 galaretki w różnych kolorach

- owoce (brzoskiwinie, pomarańcze, ananas, borówki - co kto lubi, byle by pod kolor galaretek :) )

- masło do wysmarowania tortownicy

Mniej więcej w odstępach ok 40 minut od siebie robimy tak: jedną galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Odstawiamy do przestygnięcia, wstawiamy do lodówki i czekamy aż się zacznie ścinać. Ścinająca się galeretkę miksujemy z jednym serkiem, dodajemy wybrane owoce i wykładamy na tortownicę. Wstawiamy do lodówki do pełnego zastygnięcia.

W międzyczasie przygotowujemy kolejną warstwę, a potem jeszcze jedną. Trzeba tylko uważać przy kolejnych warstwach na delikatne wylewanie, żeby nie zniszczyć tych spodnich warstw.

Ostanią galaretkę robimy już wg przepisu na opakowaniu.

Jak już mamy 3 warstwy zastygnięte, to układamy na nich ozdobnie owocki i zalewamy samą galaretką.

 

I już tylko czekamy, aż zastygnie i wcinamy :)




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
seatibiza 4 listopada 2009 seatibiza napisała:

bardzo smacznie się czyta....


zgłoś
Konto usunięte 5 listopada 2009 Konto usunięte napisała:

mniam, mniam, mniam... uwielbiam takie serniczki!!!