kwie.8

Gulasz sojowy

dodano: 8 kwietnia 2011 przez Amarantha


Składniki:

- pół opakowania kostki sojowej

- kilka grzybów suszonych

- vegeta

- pieprz

- tabasco lub ostra papryka

- mąka

- oliwa

 

Grzyby namoczyć we wrzątku przez około 20 minut. Odlać, opłukać i pokroić w małe kawałki.

 

Kostkę sojową z dodatkiem vegety zalać wrzątkiem i moczyć przez jakies 10 minut. Odcedzić, ale wywar zachować.

 

Do wywaru wrzucić grzyby i zagotować, po czym zmniejszyć ogień i dusić. W międzyczasie kostkę sojową obsmażyć na oliwie na złoto. Pod koniec dodać trochę mąki i przesmażyć. Dodać do gotujących się grzybów. Całość doprawić pieprzem i tabasco i dusić jakieś 15-20 minut.

 

Gulasz podawać z kaszą jęcznienną lub z kuskusem.

 

 

 




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy