kwie.14

Jajka faszerowane z pieczarkami

dodano: 14 kwietnia 2011 przez Amarantha


Składniki:

- 10 jajek

- 5 dużych pieczarek

- 1 duża cebula

-natka pietruszki

- sól

- pieprz

- oliwa

- masło

 

Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce warzywnej o grubych oczkach, przesmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Cebule kroimy w drobną kosteczką i również przesmażamy.

 

Ugotowane jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka, pieczarki, cebulkę i posiekaną natkę łączymy ze sob i doprawiamy na smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka.

 

Na patelni rozgrzewamy masło, układamy jajka farszem do dołu i smażymy na rumiano.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Lara5 14 kwietnia 2011 Lara5 napisała:

Uwielbiam jajka faszerowane pieczarkami ale nigdy ich nie smaże na koniec, tylko faszeruje i tyle
pycha :)