czerw.13

Boczniaki z młodymi ziemniakami

dodano: 13 czerwca 2011 przez Amarantha


Składniki:

- kilka boczniaków

- kilka plasterków boczku

- ząbek czosnku

- kilka młodych ziemniaków

- sól

-pieprz

-oliwa

-koperek

 

Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie prawie do miękkości. Odlewamy i kroimy w grube plasterki.

 

Boczniaki myjemy i kroimy w paseczki. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy na złoto. Dodajemy roztarty czosnek i boczniaki, smażymy, aż grzyba się zarumienią. Dodajemy ziemniaki, doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze moment przesmażamy. Na koniec danie posypujemy świeżym koperkiem.

 




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Aramait 24 sierpnia 2012 Aramait napisała:

Brzmi smacznie :)