czerw.28

Zupa z botwinki

dodano: 28 czerwca 2011 przez Amarantha


Składniki:

-pęczek botwinki

-kilka ziemniaków

- kostka rosołowa warzywna lub drobiowa

- pieprz

-sól

-śmietana

-jajka

 

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Zalewamy zimną wodą, delikatnie solimy i gotujemy jakieś 10-15 minut. Jak się zagotują, to dodajemy kostkę rosołową.

 

Botwinkę dokładnie płuczemy pod bierzącą wodą, odsączamy i siekamy. Dodajemy do ziemniaków, doprawiamy całość pieprzem i gotujemy jeszcze jakieś 5 minut. Na koniec zaprawiamy śmietaną.

 

Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Karolina Paryz 24 stycznia 2012 Karolina Paryz napisała:

Polecam goraco mojego bloga: polka-w-paryzu.blogspot.com